Everton har ambisjon og kan Sportingbet gjøre mer, sier ny leder Ronald Koeman

Hva det trinnet kan være, er mindre klart. Bill Kenwright sier at ingen mål ennå er nevnt, men vil bli overrasket om Champions League-fotball ikke kommer med i den nye lederens plan for de neste årene. Koeman selv innrømmet å knekke de fire beste ville ikke være lett.

“De fire beste er vanskelig fordi du har de store seks i Premier League,” sa den tidligere Southampton-lederen på sin første dag på Merseyside. “Men Everton-fansen forventer mer enn de siste par årene, og eierne vil gjerne se mer. Jeg tror det er realistisk å gjøre det Sportingbet apostas bedre og kjempe for europeisk fotball. Jeg sa det samme ved Southampton, de kunne gjøre mer, og jeg tror at Everton kan også.Det er lettere å ta det neste skrittet og vokse når du er på en stor klubb. ”

Det er diskutabelt om Everton regner som en større klubb enn Southampton i noe annet enn historisk. De avsluttet fem plasser og 16 poeng bak sørkystsiden i fjor, og selv om de har titler og europeiske opplevelser på æresbrettet, har de ikke vunnet et trofé siden FA Cup i 1995 og har aldri kommet til å bli med Premier League era.Selv om Kenwright snakker i glødende termer av den nye investor Farhad Moshiris visjon for fremtiden, er det helt klart at Koeman nettopp har kommet til den fjerde største klubben i nordvest som den fjerde mest berømte nye lederen i samme område.

Kan han forestille seg at bildet endrer seg de neste par årene? “Det er vanskelig – du snakker om Man City, Man United og Liverpool,” sa han. “Jeg tror at hvis vi kan holde de gode spillerne og kanskje gjøre signeringer, kan vi forbedre og gå videre. Hvis vi går for en Sportingbet Brasil toppspiller og kjemper mot de virkelig store klubber i Premier League, vil vi trolig tape fordi alle klubbene allerede i Champions League har en stor fordel. Men sikkert vil vi ha et sterkt lag neste sesong.Hvis jeg ikke så ambisjon på Everton, ville jeg ikke ha kommet hit. “Everton antas å ha fordoblet Koemans lønn til rundt 6 millioner pund per år, etter at Moshiri og Kenwright var enige om at han var den ideelle kandidaten . “Han var fornavnet på begge våre lepper, veldig mye styrets første valg og alt jeg har hørt et populært valg blant Evertonere,” sa Kenwright. “Farhad og jeg var like imponert da vi først møtte ham. Han spurte de fleste spørsmålene, og jeg likte det.Når du allerede har en fin bil, er det ikke nødvendig å kjøpe en annen, men da jeg snakket med Everton planen, var prosjektet klubbens historie interessant. ”

Prioriteten for Koeman nå, gjort vanskeligere ved Euro 2016 som varer så lenge, er å møte alle sine spillere og etablere hvem som er satt på å forlate. Southampton gjorde bemerkelsesverdig godt under ledelsen etter å ha solgt flere viktige spillere på slutten av hver sesong, og beskriver Everton som ambisiøs, er antagelig en indikasjon på at han ikke forventer at det samme skjer igjen.Romelu Lukaku har hyppigst uttrykt et ønske om å bevege seg fremover og oppover, og Koeman er ivrig etter å ha snakket med belgisk så tidlig som mulig.

“Det er ikke alltid mulig, men den beste planen er alltid å hold tak i dine beste spillere, “sa Koeman. “Lukaku er en av de beste streikene rundt, og jeg vil gjerne Sportingbet bonus beholde ham, det samme med andre unge spillere som John Stones og Ross Barkley. Jeg var ikke glad da vi mistet Morgan Schneiderlin, Nat Clyne og andre spillere av den kvaliteten på Southampton. Jeg vil gjøre alt for å holde Lukaku i Everton. Han er målskytter, en sterk No9 og en av de beste i sin posisjon. Han er fortsatt bare 23 år gammel, og jeg tror han kan forbedre seg. Han trenger å spille hver uke, og jeg synes det er den beste måten å være en virkelig toppspiller. Jeg ser nok muligheter for at han blir. “