Ved avkjøringen får vi følgende selskap

I den fjerde kurven er selskapet enda mer forferdelig. Romania, Ungarn, Hellas – hver av disse tre rivaler har ikke stjerner i line-up, men når det gjelder total potensial, og i sitt eget felt vil han ikke gi til Cherchesovs gutter. Deres mest ubehagelige spillestil er hardmodig og med stor vekt på forsvar. Russland har ikke lært å spille i besittelse, så kampene mot rivaler med defensiv taktikk er i fare for å bli en forferdelig angst.

I den femte kurven skal Russland ødelegge alle, men Hviterussland, Makedonia eller Armenia vil legge til pepper til kvalifikasjonene. Fra den siste kurven kan vi ikke være redde for noen, selv om Latvia er litt sterkere enn resten av dvergene.

Ved avkjøringen får vi følgende selskap: Frankrike, Russland, Serbia, Hellas, Armenia, Latvia. Vil Russland forlate en så vanskelig gruppe? Jeg tviler på det.

Beste alternativet

La oss ikke snakke om triste ting. Den siste kaste opp var positiv for Russland. Kanskje, og nå heldig. Fra den første kurven, i fravær av et bedre alternativ, tar vi polene. Fra den tredje – vi slår bort bulgarerne med våre hender, de kunne ikke engang vinne gruppe C i De forente nasjoner. Så går vi ned og utarbeider et dødt Litauen (6 nederlag i Forbundet for Nasjoner) som en rival med russerne, og i den femte kurven viste miraklet seg å være Gibalt – slå ham i San Marino fra den sjette.

Polen, Russland, Bulgaria, Litauen, Gibraltar, San Marino. Feire utgangen til Euro etter uavgjort.

Men vi lager en fotnote. Den som kommer inn i rivaler – Russland kommer ikke inn i turneringen til siste runde. I det 21. århundre kvalifiserte landslaget seg aldri til verdens- eller europeiske mesterskap før planen. Alltid siste tur og stress. Vel, denne gangen beregner vi målforskjellen med bulgarerne?

Balkanregionen har lenge vært rik på fotball talenter. Serber, kroater, bosnier, montenegrins, makedonere og slover utgjør en anstendig andel legionærer i alle de fem beste europeiske mesterskapene. Videre, ifølge resultatene i 2018, er det fotballspilleren fra Balkan som er sett på som den mest realistiske konkurrenten for å vinne “Golden Ball”, presentert av France Football.

Siste gang fotballaget kalt “Jugoslavia” (helt hørtes som Forbundsrepublikken Jugoslavia) deltok i en stor fotballturnering i den allerede fjernt 2000, da den nådde kvartfinalen til EM, holdt i Belgia og Nederland. Men laget var faktisk allerede landslaget Serbien og Montenegro, og inkluderte ikke spillere fra Kroatia, Slovenia, Bosnia og Hercegovina, samt Makedonia, som da hadde sin egen fullverdige nasjonale squads.