Stil på spill

– Det viktigste er å beholde det de allerede har. Selv uten Vardi og Marez, er Leicester et sterkt lag, men dette paret legger gnister og farer, sa den tidligere forsvarer av Blackburn og Norwich Chris Sutton …. ”

Men for å holde stjernene – dette er bare halvparten av kampen. Med utseende i horisonten av Champions League, vil Ranieri desperat trenge nye spillere som vil tillate ham å utføre en stor rotasjon av komposisjonen.
“…- De må legge til dybde i sammensetningen. De trenger noen som kan erstatte de viktigste spillerne. Spesielt akutt, “Leicester” trenger en kompis for Vardy – lagt til Sutton …. ”

Hvem skal Lester kjøpe? Ranieri foretrekker billig hardt arbeidere som Vardi, Kant og Drinkwater. Vil han gå den andre veien og få stjernene, som vil tiltrekke seg et nytt bilde av laget og dets deltakelse i Champions League?
“…- Det er viktig å signere spillere som deler vår mentalitet. Det er for tidlig å si at vi må kjøpe fem, seks eller åtte fotballspillere. Vi trenger ikke superstjerner. Jeg ønsker å styrke komposisjonen uten profilerte signeringer. Det er viktig for meg å velge de rette rekrutterne, fordi spillerne er som sønner for meg, “sa Ranieri ….”

Ranieri gjorde ikke noe bra i taktiske termer. Hans “Leicester” er en mester, takket være den gamle 4-4-2 med en forspart, uforutsigbar vinger og forsvar uten rotasjon. Enkelt sagt, hemmeligheten til Lesters suksess kommer ned til å sitte ute i sin egen halvdel av feltet og kompetent å bruke raske motangrep.

Vil “revene” fortsette å reise på bekostning av det samme taktiske mønsteret? Vil han beholde effektivitet, ikke bare mot gigantene, men også mot “Watford” og “West Bromov”?
“…- Jeg tror ikke de burde forandre sin stil. Alle suksessene er basert på det. Leicester brukte sine sterke sider. Hvorfor ikke bruke Vardis evne til å håndtere forsvarere eller ferdighetene til Robert Huth og Wes Morgan på en organisert måte for å lukke tilnærmingen til deres mål?, – sa Sutton …. ”

Vil alt dette fungere i Champions League? Nylig har de største seierne i Europa blitt de som kan styre ballen, men Leicester kan ta et eksempel på Jürgen Klopps motstandsangrep fra Borussia.