Legendariske fotballspiller og trener Kenny Dalglish

1. Roberto Di Matteo (Chelsea)

Spesialisten som jobbet før Chelsea bare i den beskjedne Milton Keynes Dons og West Bromwich Albion, syntes ikke å være den mest logiske kandidaten til Londoners leder, men Roman Abramovich hadde ikke noe valg – på den tiden syntes han å ha hatt tid til å si farvel med alle de berømte trenerne i Europa. Som et resultat, godkjente italieneren (midlertidig) forslaget i mars 2012 etter at det viste seg at Andre Villas-Boash ikke ville være den “nye Mourinho”.

Roberto gjorde sin debut utmerket, vinner kampen i Champions League mot Napoli 4-1. Som et resultat klarte han å vinne en utrolig dobbel ved å vinne FA Cup (mot Liverpool, 2: 1) og Champions League, og slo Bayern.

Allerede i november stoppet Matteo å tilfredsstille resultatene, og Abramovich avviste ham. Men fortsatt … resultatet er ikke dårlig.

2. Kenny Dalglish (Liverpool)

7 midlertidige trenere som hoppet over hodet

Legendariske fotballspiller og trener Kenny Dalglish lovet ikke å komme tilbake, men kunne fortsatt ikke nekte sin favorittklubb etter at han ba ham om midlertidig å erstatte Roy Hodgson i 2011.

Den første kampen i Blackpool gikk tapt, men snart begynte King Kenny å oppnå slike resultater at den fikk en fullverdig kontrakt. I det nye året tok Reds League Cup (første trofé om seks år) og gjorde det til FA Cup-finalen, der de tapte til Chelsea.
Åttende plass i Premier League var det verste resultatet siden 1994, og ledelsen ble tvunget til å be Kenny for en vei ut. Det var med ham at Luis Suárez kom til laget for 22,8 millioner kroner … som gjorde Andy Carroll for 35 millioner kroner.

Den utrolige sesongen av Tony Barton på Aston Villa i 1982 var … utrolig. Nåværende mestere i First Division falt lavere og lavere, noe som resulterte i avskedigelse av treneren Ron Saunders. Til tider, til og med fansen krevde hodet hans – “Villa” falt til 15. plass, for farlig for nedrykkingssonen.

Barton – hovedspioneren – oppnådde øyeblikkelig resultater, og “løver” selv gjorde sin vei til den europeiske cupfinalen. Avreise klarte å unngå, og Europa adlød henne – med en poengsum på 1: 0 ble Bayern omstyrt.