Et par dager senere våknet Jonas

Frelseren “førti”, sparket på telefon

24. mai 2015 vil for alltid gå ned i historien til Newcastle som den mest berørende og betydningsfulle dagen. Faktum er at på den tiden, over “magpies”, til siste runde, var det en trussel om å senke i klasserommet – for all del var det nødvendig å slå den sterke “West Ham” i vårt felt. Jonas kom ut i startlinjen, og på sine mektige skuldre trakk de «førti» ut av sumpen som de hadde sunket i. For det første ga en tett banket Sør-Amerika et utmerket pass til den nåværende Tottenham-fotballspiller Moussou Sissoko, og slo deretter det siste slaget, fortalte Tyne-Weir om å holde Newcastles registrering i Premier League.

“Ikke bare en venn, men en bror.” Den berørende historien om Jonas Gutierrez, som beseiret kreft med støtte fra Fabricio Kolochchini

Et par dager senere våknet Jonas fra en telefonsamtale – Newcastle-trener John Carver var på ledningen, som kort informerte midtbanespilleren om at han ikke kunne forlenget kontrakten med ham, samt gi status som en friagent til Jonas. Det viste seg at initiativet til utfallet ovenfra – eieren av “Newcastle” Mike Ashley bestemte seg for å utvise Gutierrez og en annen gammeldags i personen til Ryan Taylor i gaten.

Etter dette brøt Jonas i kritikk, innledte en søksmål mot diskriminering og vant det, saksøkte en betydelig mengde fra den tidligere klubben. “Newcastle” oppførte seg monstrously, og mange tredjeparts fans ønsket å flytte klubben for hvordan Ashley og Honas oppførte seg. Likevel spiller Jonas nå i sitt eget Argentina, så vel som hans beste venn Fabricio, og husker perioden fra spillet i Newcastle fra den positive siden. Kan en person ødelegge inntrykket av flere gode år?