Dette resultatet tydeligvis tvang ledelsen

Den imponerende banen til semifinalen i Euro 2008 med Russland la et rykte uten den fremtredende Guus Hiddink, som midlertidig erstattet Louis Felipe Scolari som Chelsea-leder. Hollanderen kombinerte en nasjonal- og klubblederes oppgaver, og begynte umiddelbart å vinne – Juventus og Liverpool var blant de første ofrene for hans talent. Litt mer, og Chelsea ville ha vært i Champions League-finalen, men den kontroversielle kampen med Barcelona sluttet å drømme.

Statistikk inspirerer: i 22 kamper mistet Chelsea en gang, og sesongen endte med en seier over Everton i FA Cup-finalen. Spillerne var så takknemlige at de ga sjefen en klokke verdt 20 000 pund med en takknemlighet.

5. Glenn Raeder (Newcastle)

Etter sine spillere, “West Ham” fløy ut av Premier League med et rekordtall poeng, prøvde Glenn Raeder å oppnå reell suksess med Newcastle. På klubben erstattet han Graham Sunness, som sin assistent den legendariske Alan Shearer. Duetten jobbet sammen, og magpiene fra bunnen steg til syvende plass.

Dette resultatet tydeligvis tvang ledelsen til å tilby ham en fullverdig kontrakt, men snarere snappet Roeders tålmodighet på grunn av konstante skader og fans misfornøyd med regissøren Freddie Shepherd. Men med ham vant “Newcastle” Intertoto Cup. Etter å ha forlatt St. James Park i 2007 var Raeder fornøyd med seg selv.

6. Mario Zagallo (Brasil)

7 midlertidige trenere som hoppet over hodet

På slutten av sekstitallet prøvde den brasilianske fotballforeningen å handle uforutsigbart og modig – akkurat som spillerne selv. Derfor bestemte hun seg for en vanvittig beslutning: i stedet for å ignorere en journalist som stadig kritiserer laget, ble det besluttet å utnevne ham som trener. Å undervise i en leksjon så!