Den kvalifiserende turneringen i seg selv er veldig enkel

Det russiske landslaget tapte til Sverige i den avgjørende kampen i De forente nasjoner, og litt komplisert deres liv, hvis vi snakker om Euro 2020. Men med 24 deltakere i turneringen er det mye lettere å komme seg enn å mislykkes, så med en sannsynlighet på 80 prosent vil Russland være der. Og hva hvis du ikke er heldig?

Hvem vil være på Euro 2020?

Den kvalifiserende turneringen i seg selv er veldig enkel. Ti grupper – de to sterkeste lagene går til euroen. Hodet ditt vondt lenger. Kvalifikasjon fra National League er et annet puslespill. Faktisk, i play-offene i 2020, vil de sterkeste lagene i sine divisjoner spille – strengt fire hver. Russland, som det var, er ikke valgt der, men hvis det ikke kvalifiserer, vil det mest sannsynlig få den siste sjansen i “leddene”. Divisjon B-vinnere: Ukraina, Danmark, Sverige, Bosnia-Hercegovina. Hvis minst ett av de ovennevnte lagene kvalifiserer for Euro, vil det ikke spille på leddene, og billetten til disse kampene vil gå til Russland, som det beste laget fra runner-up.

Som et resultat må Russland enten ta en av de to første plassene i sin kvalifiserende gruppe, eller er mer sannsynlig å forvente å delta i butt-spill. Med hvem Russland vil ikke spille i kvalifikasjonen? Cherchesovas lag kunne ha vært i den første kurven hvis de hadde vunnet sin gruppe, men til slutt kom det inn i den andre. Dermed vil Russland definitivt ikke spille mot Tyskland, Island, Bosnia-Hercegovina, Ukraina, Danmark, Sverige, Østerrike, Wales og Tsjekkia.

Frankrike, Serbia, Hellas. Hva er det verste bandet for Russland?

Verste tilfelle

Overraskende nok kan det russiske landslaget være i “Dødsgruppen”, gitt det ganske seriøse utvalget av motstandere i tredje og fjerde kurver. I den første kurven ser det ut til at nesten alle lag kan ødelegge Russland, men ta det verste alternativet – Frankrike. Fra den tredje kurven, derimot, er det mange pass-through og primitive rivaler som Nord-Irland. Den mest ubehagelige motstanderen er etter min mening Serbia. Sterk, men aldersgruppe. Kanskje, jeg vil ikke ha nye møter med Tyrkia. Det virker som fra det tredje forsøket at de er i stand til å overvinne Russland.