7 midlertidige trenere som hoppet over hodet

Og i første omgang jobbet alt for Joan Saldagni: Brasil vant alle spillene i VM-kvalifiseringsrunden, scoring 23 og innrømmet bare to. Men mentorens eksentrisitet forårsaket kontrovers: han stoppet å ringe Pele og anklaget ham for å miste sin visjon, og jaget sin forgjenger med en lastet pistol – han var ikke forelsket i hard kritikk. Ironisk nok.

Til slutt bestemte føderasjonen seg for å roe seg og utnevnte Mario Zagallo som trener, som vant VM i 1958 som spiller. Zagallo har forandret seg mye, men viktigst, han returnerte Pele. Garrincha og Carlos Alberto spilte også på laget. I 1970 vant brasilianerne Cup igjen.

7. Craig Shakespeare (“Leicester”)

7 midlertidige trenere som hoppet over hodet

Maurizio Sarri, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola … og Craig Shakespeare. Hva har de til felles? De vant de fem første kamper i Premier League etter avtalen.

Da Craig Shakespeare – exassistent Nigel Pearson og Claudio Ranieri – begynte å trene Leicester i februar 2017, var han i fritt fall. Etter nederlaget i Swansea 2-0 tok klubben seg til 17. plass. Mesteren kunne fly ut av Premier League, og i Champions League skulle han leke med Sevilla.

Den første kampen til treneren med et poetisk navn var kampen mot Liverpool, som ble vunnet 3: 1. Deretter – en triumf med “Hull”, “Sevilla”, “West Ham”, “Stoke” og “Sunderland”. I løpet av sommeren ble Craig Shakespeare en permanent trener, men fire måneder senere ble han sparket på grunn av mislykkede overføringer og dårlige resultater.

Overføringer har vært en integrert del av fotball siden starten. Først er de kaotiske, nå følger de klart definerte regler. Hvert år blir spillerne dyrere, men “Bosman-regelen” fortsetter å eksistere, noe som betyr at enhver spiller beholder retten til å gå til en annen klubb etter kontraktens slutt uten straff.