Jack Leach og Ajaz Patel viser at venstre spinn er levende og godt i cricket

En god mann på alle måter, Test Cricket’s mest produktive eksponent for kunsten vil sannsynligvis glede seg over de respektive historiene om deres oppstigning til høyeste nivå også (selv om Leach leverer mot Heraths tidligere lagkamerater akkurat nå), og ankommer som de har på den internasjonale scenen, ikke etter en viss friksjonsfri progresjon oppover i gradene, men gjennom utholden utholdenhet og forskjellige grader av personlig gjenoppfinnelse. Joe Root ‘vil bli bedre og bedre’ som kaptein i England, sier Trevor Bayliss Les mer

Patel først , som mandag spunnet New Zealand til en helt overbevisende fireregningseier over Pakistan i Abu Dhabi – den femte minste seieren i testhistorien – med tall på fem for 59 på debut.Også hans var den siste matchvinnende, magefortrengende wicket av Azhar Ali, lbw for 65, da en nydelig flytende levering dyppet ned i linjen til høyrehåndsbenstubbe før han snudde seg forbi ytterkanten og dunket fremre dyna smell i kø.

Den meningsløse gjennomgangen som fulgte var bare en siste klaff rundt kotelettene for en håndfull pakistansupportere i bakken som hadde sett deres side komme seg til innenfor 41 av et mål med 176 løp med seks veker i hånden, bare for å visne i ørkenen.For New Zealand var det gnisten for ville feiringer som fortsatte inn i garderoben og inneholdt noen livlige Punjabi-dans fra Jeet Raval og Ish Sodhi, som sammen med Patel utgjør en trio av indiskfødte spillere på denne Kiwi-siden.

Alle tre emigrerte da de var små – Raval da han var 16 år, de to andre på fire år – og av dem er det den 30 år gamle Patel, født i Mumbai, som kan betraktes som den sene blomstrer av en viss avstand gitt at han fortsatt sendte ned venstre armssøm i klubbkricket på 21 år.Etter en aksept av at hans 5ft 6in høyde ville begrense fremgangen, snudde han seg til å snurre og oppsøkte veiledning fra Dipak Patel, den tidligere New Zealand allrounderen hvis off-break ble brukt som et daværende banebrytende nytt ballvåpen i 1992 VM.

“Han kom for å se meg om å konvertere til spinn og egentlig, for å være ærlig med deg, helt fra det første øyeblikket jeg så ham skålsnurr, var han en naturlig,” sa Dipak Patel til Radio New Zealand. “Saken med det er at han har muligheten til å snurre ballen og derfra er det en kunst, og du lærer og det tar lang tid, og jeg tror han høster gevinsten av det.” Facebook Twitter Pinterest Ajaz Patel holder mannen -av-the-match-utdelingen etter at New Zealand slo Pakistan i den første testen i Abu Dhabi på mandag.Foto: Aamir Qureshi / AFP / Getty Images

Belønningen har helt sikkert kommet de siste tre årene, da Patel har avsluttet hver sesong som den ledende wicket-takeren i New Zealands Plunket Shield, inkludert 48 på 21 løp stykke da Central Districts ble kronet til mester i april. Da han sto på grensekanten på Sheikh Zayed stadion på mandag, og spurte spørsmål fra den stadig zany Danny Morrison om hans bemerkelsesverdige testdebut, var metamorfosen hans fullstendig.

Når det gjelder Leach, for å se smilet bryte ut under den forferdelige Movember-barten da han hevdet den endelige wicket på Sri Lanka søndag morgen – nr. 11, Malinda Pushpakumara, som skulle avslutte en returfangst – skulle se at utbetalingen ble utbetalt for en annen type oppfinnelse.Hans har vært teknisk liten i sammenligning, men uten tvil den mer utfordrende for en bowler, gitt korsveien karrieren var for to år siden.

Mens hans nåværende spin bowling-kolleger, Moeen Ali og Adil Rashid, var en del av et angrep fra England som sendte 759 for syv mot India i Chennai på slutten av 2016, kom bowleren kjent som “Nut” i Taunton fremdeles tilfreds med oppdagelsen av en tidligere uprettet kink i handlingen hans som ble plukket opp av en rutinemessig biomekanisk screening under en Lions treningsleir i Loughborough.

En armretting på mer enn de tillatte 15 grader like etter passert skulderhøyde, men i god tid før løslatelse – teknisk ulovlig, men som ikke har noen åpenbar fordel – betydde en periode med rehabilitering og kamp mot fryktet stigma knyttet til humring.Det var nødvendig med indre besluttsomhet, noe Leach nå kan sies å ha i spar sammen med den jevne, sterke og repeterbare handlingen som alle spinneres craves.The Spin: registrer deg og få den ukentlige cricket-e-posten.

I tillegg Som håndtering av Crohns sykdom siden tenåringsdiagnosen, har Leach ikke akkurat hatt formue på sin side når det gjelder skader. I 2015 brøt han hodeskallen på en vask på badet etter besvimelse.Og i mai i år, da han så sikker på å fortsette fra testdebuten i Christchurch, fikk han først en brukket venstre tommel under et nettverk før kampen, og deretter, seks uker senere i sitt comeback-spill for Somerset mot Surrey, hjernerystelse med tillatelse fra en Morne Morkel som spretter mot hodet.

Hvis tålmodighet er spinnerens allierte (og ikke bare av skaderelaterte årsaker ovenfor), er det å snu spor, også ha styrken til å takle forventningen. Uten tvil har det hjulpet å være en av tre på denne nåværende England-siden, og også hans skolegang på Tauntons vanlige turnere, men Leach har fremdeles trodd sin relative uerfarenhet på turné. Som spinneren som har tilbudt Joe Root mest kontroll over de to første testene – er de 13 vekerne hans bare en færre enn Moeen også – t.Spørsmålet er nå hvem som legger seg når forholdene betyr at minst en av de tre muske-twiddlers er benket.

Det er en test som skal gå først, som starter i Colombo denne fredagen, mens for Patel og New Zealand, de sitter 1-0 oppe med to å spille. Når støvet legger seg ved Heraths utkjøring fra scenen, vil Spin følge med interesse for å se hvordan to av Test Cricket’s nyeste venstrehærere går i løpet av ukene, månedene og forhåpentligvis årene fremover.