Islands evige optimister møter Kroatia uten frykt for å mislykkes

“Hvorfor er islendingene så optimistiske?” sa Heimir Hallgrímsson, Island-sjefen. “Jeg tror det ligger i genene. Vi er optimistiske om alt. Hvis det er Eurovision Song Contest, tror vi alltid at vi kommer til å vinne den, selv om vi aldri gjør det. Det er det samme her i verdensmesterskapet. Vi tror vi kommer til å vinne alle kampene, og selv om vi taper, tror vi at vi kommer til å vinne den neste. ”Nigerias Ahmed Musa straffer bortkastet Island for å gi Argentina håp. Les mer

Island tapte den siste – 2-0 til Nigeria – og de vet nå at de må slå Kroatia på tirsdag, håper at Nigeria ikke klarer å vinne mot Argentina og også tjene seg en bedre målforskjell enn Nigeria eller Argentina for å avansere fra gruppe D .En seier i Nigeria ville sendt Island og Argentina hjem.

Hallgrímsson er overbevist om at kvalifiseringen er på, og ikke fordi Kroatia, som allerede er sikret sin siste 16-plass, er innstilt på å gjøre engrosendringer. Hallgrímssons motsatte nummer, Zlatko Dalic, har seks spillere på gule kort, inkludert Ivan Rakitic og Mario Mandzukic, og han forventes å hvile dem alle sammen med de andre lysene Dejan Lovren og Luka Modric.

“Det er rart å si, men det vil være en ulempe for oss hvis de hvilte spillere,” sa Hallgrímsson. “Kroatias spillerne som spilte de to første kampene, kunne bli demotivert – og tenkt på å bli skadet eller gult kort. Nå er det spillere som vil slå seg inn for å spille de siste 16.Dette er deres sjanse, så vi får en gruppe virkelig motiverte spillere som kommer inn. ”

De hadde møtt Kroatia i kvalifiseringen til verdensmesterskapene i 2014 og 2006 – de mistet en tobenet sluttspill for å dem i 2014 og to gruppekamper i 2006 – men denne gangen kunne de endelig hevde å ha funnet overtaket.Etter et 2-0-nederlag i Kroatia slo de dem 1-0 hjemme i juni i fjor.

Hallgrímssons lag var dårlige i andre omgang mot Nigeria og spillet slapp unna dem, men de hadde vært anstendige nok i første omgang og spenstige i løpet av de 90 minuttene av 1-1-uavgjort med Argentina i sitt åpningssamband. “Å slå Kroatia gir oss tro og spillerne våre fortjener mye ros for å ha avsluttet over dem i kvalifiseringen,” sa Hallgrímsson . “Vi er oppe mot veggen og vi trenger et resultat fra spillet mellom Nigeria og Argentina, men det handler om oss nå. Vi må gjøre jobben vår. ”

Kapteinen, Aron Gunnarsson, la til:“ Vi har vært i denne stillingen før.I kvalifiseringen tapte vi borte mot Finland og vi måtte pep oss selv, men vi vant deretter de tre siste båndene. alltid mye moro ”. Et øyeblikk fra pressekonferansen før kamp illustrerte poenget. Det kreves en journalist som stiller et spørsmål for å identifisere tittelen han eller hun jobber for, og en islandsk korrespondent kunngjorde at han representerte ‘Pink and blue porn magazine’. Gunnarsson kunne ikke undertrykke latteren sin. Fiveren: meld deg på og få den daglige e-posten til fotball.

Den minste nasjonen som deltar på et verdensmesterskap vil holde seg til det de vet; rutinene og taktikkene som har tjent dem godt. Hallgrímsson vil sannsynligvis stille opp i en 4-5-1-formasjon og kreve at spillerne ikke får en tomme.Det er også forventning om at nøytralene på Rostov arena vil støtte Island, gitt at de har tre Rostov-spillere i troppen sin – Ragnar Sigurdsson, Sverrir Ingason og Björn Sigurdarson.

Kunne Island virkelig ende opp med å kvalifisere seg foran av Lionel Messis Argentina? Hvordan ville landet reagert? “Islendingene skulle tro at de ville bli verdensmestere fordi de er så optimistiske,” sa Hallgrímsson. “Bare halvparten av nasjonene kvalifiserer seg til de siste 16, og for noen av de store som ikke ville gjort det, ville det være et sjokk. Hvis vi kvalifiserte oss, ville det være den største suksessen i den korte historien til islandsk fotball. ”